HartaEdu

                    Accesând hartaedu.ro, orice profesor, părinte sau cetățean de rând depune o alertă pentru o școală. Aceasta va fi înregistrată și mapată, în timp real, pe harta dinamica prezentă în platformă.
                   Astfel, orice vizitator al platformei va avea o perspectivă realistă asupra situației unităților de învățământ la nivel național, județean și local, în funcție de punctele sale de interes.
                   Dar, și mai important, platforma oferă vizitatorilor posibilitatea de a contacta școala și de a se implica direct în soluționarea problemelor semnalate, prin donații în bani, bunuri sau servicii.
 
                   Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, are nevoie de amenajarea unui atelier.
  • Elevi impactați:100 elevi
  •  
  • Grupa de învățământ:Liceu
  •  
  • Urgența alertei:Sub control
  •  
  • Unitatea scolara:Liceul Teoretic "Nicolae Titulescu" Slatina
  • Nevoi menționate:Dulapuri & rafturi, Materiale didactice
Alte nevoi ale clasei
Pentru buna desfășurare a demersului nostru, noi am întocmit o listă https://docs.google.com/document/d/1UW-kjr0Kgj5W2Aj6tjaYT6qT5YOUNuNnq-eAzyVdheU/edit
Problema sesizată

Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina beneficiază de un spaţiu generos: 2 corpuri de clădiri cu săli de clasă, laboratoare, ateliere, + teren de sport, însă se pare că acest lucru nu este suficient pentru tinerele generații. De aceea pentru reducerea absenteismului şi pentru dezvoltarea lor personală, școala derulează frecvent lucrări de renovare atât la interior cât şi la exterior.
Căutăm să le oferim elevilor noștri, pe lângă activitățile instructiv educative, un spațiu plăcut, adecvat nevoilor, în care să poată crea cele mai frumoase și mai apreciate lucrări plastice, un spațiu unde ei pot socializa, se pot relaxa, un spațiu care să îi determine să îşi petreacă cât mai mult timp chiar în atelierul școlii.
Comunitate locală de asemenea beneficiază de acest spațiu, prin activitățile și lucrările ce se creează acolo în weekend-uri dar și în vacanțele școlare. Promovăm imaginea şi mesajul de creştere pe piaţa forţei de muncă, a domeniilor artistice și în special a celor digitale.

Demersuri realizate

Pentru a crea un spațiu prietenos, de care considerăm că este mare nevoie, în anul școlar precedent am inițiat mai multe proiecte școlare dar și extrașcolare. De exemplu am derulat ateliere de creație în aer liber și ne-am propus să pictăm fațada unității noastre școlare, să pictăm asfaltul din curtea interioară cu jocuri educative dar şi interactive, care să-i ajute pe copii să învețe mai ușor, pictate direct pe asfalt, să pictăm peretele sălii de sport cu arta contemporană-graffiti. Am avut alături de noi, elevii clasei de arte L.T.N.T., care îşi doresc foarte mult să transforme spațiile existente, să le facă atractive. Pentru a rezolva această nevoie, avem nevoie de materiale de lucru, instrumente, dar și alte obiecte pe care încercăm să le obținem prin sponsorizări. Atelierul școlii, reprezintă locul cel mai animat al liceului, locul unde se întâlnesc artiștii în devenire, practic acolo se preda ștafeta de la o generație la alta, se construiesc amintiri și prietenii unite pe viață.